Hozzávalók:
- 30 dkg zöldbab
- 30 dkg krumpli
- 15 dkg füstölt kolbász
- 25 dkg disznóhús
- 25 dkg marhahús
- 2 dl tejföl
- 2 dl tej
- 2 db erőleves kocka
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet kakukkfű
- só, bors, köménymag, majoranna, pirospaprika
A kétféle húsból pörköltet készítünk a fűszerekkel: só, bors, majoranna, pirospaprika, köménymag, kakukkfű . A forró vízbe beletesszük a leveskockát, utána a zöldbabot, majd belevágjuk a kolbászt. Amikor a bab már félig megfőtt, hozzáadjuk a krumplit. Amikor a pörkölt kész, hozzáadjuk az elkészült leveshez. Rántást készítünk, amibe fokhagymát, pirospaprikát teszünk, felengedjük tejjel, majd ráöntjük a tejfölt és jól összeforraljuk.