Hozzávalók:
- (A hozzávalókból kb. 60 db.
- sütemény lesz.)
- 1 kg liszt
- pici só
- ízlés szerint cukor
- 3 dkg élesztő
- 3 dl olaj
- 1 l tej (körülbelül)
- 3 db tojás
A kisült tészta tetejére:
- 30 dkg mák (dió is lehet)
- 0,5 l tej
- 3 csomag vaníliás cukor
- 0,5 kg porcukor
A lisztet, sót, cukrot, tojást, olajat és a langyos tejben felfuttatott élesztőt bedagasztjuk, mint a buktatésztát és kelni hagyjuk. Amíg a tészta kel, a mákot ledaráljuk. Ha a tészta megkelt, három cipóba szaggatjuk. A cipóból kis rudakat sodrunk, a rudacskák egyik oldalát bevagdaljuk és feltekerjük, mint a darázsfészket, úgy hogy a bevagdalt oldal a sütemény szélére essen. Sütés után a 0,5 l tejhez hozzátesszük a vaníliás cukrot. Ebben megmártjuk a kisült tésztát, majd megforgatjuk a mákban és porcukorral megszórjuk.